Totaal aantal pageviews

maandag 16 maart 2020

Uitdagingen

Wat een bizarre, maar ook fascinerende en historische tijd is het. Een tijd van uitdagingen maar ook een tijd van verbinden.

Uiteraard raakt het ook ons als gezin. Maar zolang niet iemand uit onze (directe) omgeving ernstig ziek wordt dan is het voor ons allemaal te overzien. De indruk is dat het thuisonderwijs voor onze puber goed geregeld wordt, vanaf woensdag gewoon zoveel mogelijk volgens het normale rooster thuis aan de slag. Niks geen vrijblijvendheid, gewoon aan de bak. Ik kan er zijdelings een oogje op houden want de uren die ik werk, werk ik thuis. En alle verdere activiteiten liggen zo goed als stil.
Dennis zit nog thuis, dit totdat hij niet meer verkouden is en niet meer hoest. 

We rommelen aan en doen wat klusjes in huis en tot op heden is er nog geen sprake van verveling. 
Wel is er gebrek aan beweging. Geen korfbal, geen crossfit, geen gym, geen fietstochten naar school/huis en de 10.000 stappen behalen we bij lange na niet op de geringe hoeveelheid m2 binnenshuis.
Dus die beweging moeten we bewust opzoeken, binnen de mogelijkheid van de gestelde maatregelen.

Dat was nog een hele uitdaging om voor elkaar te krijgen. Maar het is me gelukt om een puber die het totaal belachelijk, onnodig en overdreven vond en een ballorige wederhelft die wist dat het moest maar eigenlijk geen zin had, mee te krijgen voor een avondwandeling. 
We hebben 1 dag gehad en nog vele te gaan. Over uitdagingen gesproken....

1 opmerking:

  1. Wij hebben net ook maar een rondje bos gedaan met de hond. Genieten van het weer en in beweging als alternatief voor de sportschool. Wat een bijzondere tijd.
    😘😘 Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen