Totaal aantal pageviews

vrijdag 27 december 2019

Zwart, wit en grijs de pubervisie

Puber wil haar eigen domein op zolder. Letterlijk en figuurlijk in huis in de gelegenheid zijn om de afstand tussen haarzelf en ons zo groot mogelijk te maken. Ook ons lijkt dit wel wat, dan kan ze tijdens haar verontwaardigde buien tenslotte 2 trappen opstampen. En kan ze, als we haar terugroepen omdat ze alweer vergeten is haar troep achter haar kont op te ruimen, 2 trappen afdalen😈.

Na proefslapen op een matrasje op zolder is enige tijd geleden haar bed al naar boven verhuisd. 
De kerstvakantie was gebombardeerd tot de uitgelezen periode om het project verder aan te pakken. Want de zolder stond vol, mag wel een verfbeurtje en er moet worden gepoetst. Ook de wasmachine en droger moeten netjes worden weggewerkt en zo komt altijd weer van de ene klus de andere klus.

Hoewel ik me tot heel veel in staat voel is de praktijk dat ik weinig kan doen aan de uitvoering van het project. Ondersteuning kan ik wel bieden. Ik denk mee, sus de kibbelpartijen en zorg voor eten en drinken. Langzaam maar zeker vordert het project. 
Vandaag kan er eindelijk worden geschilderd. Witte muren, grijze en zwarte kozijnen, grijze lamellen en dito kasten. Het past perfect bij de wijze waarop ze de wereld als puber ervaart. De kleuren komen van de aankleding die ze er zelf aan toe kan voegen naar eigen keuze. En ze weet niet half hoe goed dit ook een afspiegeling is van hoe ze het leven als puber kan ervaren. Je bent tenslotte altijd nog zelf degene die de gekleurde slingers op moet hangen in het leven.  

En als dat klaar is kan het leukste  beginnen, het inrichten. Daar heeft ze nog een hele week voor. En hoe eerder ze klaar is hoe sneller de logeerpartijen kunnen beginnen.

1 opmerking: